Stjernesåpe fra C soaps – sikt mot stjernene.

Stjernesåpe fra C soaps

Hva har innovasjon med helgevask å gjøre? Hva betyr det å tenke nytt når du skal vaske hjemme? Hva med å kjøpe såpe og sjampo uten vann? Tre enkle spørsmål som er lettere sagt enn gjort. 

Stjerna i skapet

Vi i C gjengen mener forpakninger er den nye økologien. Derfor lager vi såper uten plast og vann. Alle serier med respekt for seg selv jobber med å fjerne unødvendige miljøgifter. Men hva gjør vi med søppelet, det vil si flaskene, som såpen er helt i? Vi har fjernet dem. Helt.

Behold ingrediensene, vann har du i springen. Det kaller jeg innovasjon.

 

Såpekokeri i Paris

I januar 2020 dro grunlegger Caroline til Paris til et lite såpekokeri med et eneste mål. Å lage såpe uten å frakte vann, eller å bruke plast. Dette etter å ha møtt en mur hos en norsk kartonggigant i 2018 som ikke ville jobbe med en liten aktør. Hva gjør man da? Man drar ut, og der møtte jeg en fransk duo som også lager såper uten palmeolje, syntetiske dufter, hormonhermere og alt annet du ikke vil ha hverken i håret eller i vaskebøtten. Stjernesåpen entret scenen, vi ble forelsket og bestilte 3000 stykk.

 

Sutring gjør seg ikke, men jeg må skrive at det grønne skiftet begynner å ligne et grønt ordskifte innen forpakning. Ingen samarbeider med de små som har idéer, og har de store muligheten kommer de etter med en halvslapp løsning noen år etter. Det er rett og slett ikke bra nok. Derfor gjorde vi det selv. Vi droppet kartong og vi droppet å frakte vann. Du kjøper et såpestykke, vann har du i springen. Og når produktet er brukt opp er det et lite stykke papp som skal resirkuleres. Det synes vi svinger, fordelen med å være liten og rampete er at man kan gjøre som man vil.

Innovasjon del 2 er å selge færre produkter. Stjernesåpen er en husholdningssåpe som du kan bruke til husvask, oppvask og flekkfjerning. Det vil si at det er mange produkter du ikke trenger å kjøpe hos C lenger, og det liker vi. Smartere såper gir smartere forbruk. Så får vi lage noe vi er stolte av og satser på at alle vil ha en stjerne på kjøkkenbenken.

Les mer om Csoaps her.