Hopp Caroline, Hopp*.

Miljøvennlig såpe, C soaps

I november 2014 lanserte jeg C soaps, eller C som jeg kaller serien.

Jeg var 44 år, hadde jobbet i store selskaper og organisasjoner som L’Oréal, Sanofi, YSL og Norges Eksportråd i New York. Da jeg flyttet hjem i 2000 var jeg ikke lykkelig med en grunderidé i magen, slik det ofte fremstilles.

Derimot hadde jeg et skittent hus, var høygravid og det var min tur til å ta helgevasken. Det som møtte meg i norske butikkhyller var alt på u: uskjønne flasker, ufyselige lukter og unødvendige kjemikalier og ingredienser, for meg var alt ubrukelig. Hyllene så enda grellere og tristere ut enn da jeg var barn. De var kort sagt helt bånn i bøtta.

Jeg er kanskje ikke så god i matte, men 1+1+1 = et kjempehull i markedet i min mattebok.

C soaps, miljøvennlig såpe

Hormoner trumper hjernen innimellom og her tok instinktene mine over, noen måtte jo lage noe bedre enn det som var i hyllene?

Vaskemidlene var blitt både sterkere og flere og jeg hadde ikke lyst å kjøpe noen av dem. Hele mitt yrkesliv hadde jeg forklart hvordan og hvorfor et produkt var bedre, om det var en bodylotion eller et norske nødhjelpstjenester vi solgte til FN.

Og da slo det meg, med litt hjelp av en amerikansk venninne, hvorfor må vaskemidler gjemmes under benken? Jo fordi de luktet vondt, var farlige å bruke rundt barn og var i tillegg ganske uskjønne. Jeg er kanskje ikke så god i matte, men 1+1+1 = et kjempehull i markedet i min mattebok.

Derfor bestemte jeg meg for å lansere en egen serie med naturlige rengjøringsmidler og såper. Men alt kult ble jo importert, nesten da, derfor begynte jeg som distributør for Rudolph Care, Daylesford Organic, Renée Voltaire, Balm Balm og Balance me. Da jeg snakket om cocktail- effekten av kjemikalier i kosmetikk, husker jeg en innkjøper spurte meg: «Cocktail effekt? Selger du drinkemikser?» Og slik holdt jeg på, messet om at nordmenn spiser grandis og kjører store biler og fyller bagasjerommet med dårlig mat.

C soaps, miljøvennlig såpe

Målet mitt var hele tiden å lansere en serie produkter som virket like godt eller bedre enn konvensjonelle vaskemidler og såper, samtidig som de lukter himmelsk. Uten unødvendige kjemikalier om hormonhermere, kunstige fargestoffer og parfyme. I tillegg skulle duftene være laget av de beste, nemlig franskmenn i Grasse, og uten sprøytemidler eller GMO, for å bevare bio-mangfoldet. Og de skulle være sertifiserte av Ecocert (google it). Resultatet ble C soaps.

Bedre produkter for miljø og deg er jobb nummer 1 for meg, så følger det som følger.

Produktene har hele tiden vært hovedmålsetningen og ikke omsetning eller markeder, dette har drevet meg hele veien. Det viktigste er hva produktene ikke inneholder, les mer her.

Får jeg gåsehud eller tårer i øynene av noe jeg ser, en ide jeg har eller noe noen tipser meg om, så går jeg for det. Dette er det morsomste og dytter C soaps og meg videre. Bedre produkter for miljø og deg er jobb nummer 1 for meg, så følger det som følger. Produktet er sjefen min, jeg vil lage noe godt som er ren moro.

*fritt etter Bjørnstjerne Bjørnson og hans kone Karoline Bjørnson.