C vidunderkrem til korps og konfirmasjon?

C soaps sølvpuss vidunderkrem

Mai er den store pussemåneden, fra gafler til søljer på 17.mai. Og du trenger kun 1 boks og den heter vidunderkrem.

Etter en lang vinter kaster vi dunjakkene og drar frem det fineste vi har for konfirmasjon og 17.mai. Men etter en vinter i en skuff ser sølvtøy, lysestaker og til og med porselen  litt matt ut i pelsen. Vidunderkremen fikser brasene, til alle festene fremover. Det er rett og slett en skurekrem som er så mild at den kan brukes på sølvtøy, servise som har fått striper etter lang og tro tjeneste og hvite skinnsneakers til dressen. 

Test litt først. Det skriver vi også på boksen.

Men du skal ta en test først, det skriver vi også på boksen. Hvorfor det? Jo, fordi metall reagerer med luft derfor blir det matt. Og noen lysestaker, søljer eller gafler er belagt med sølv eller slitte eller av ulik hardhet. Det vet du ikke før du prøver. Derfor skriver vi, ta en test på bak eller underside av gjenstanden. Bruk gjerne en myk klut i stedet for svampen som følger med for å unngå riper hvis du er i tvil.

Dette er et fransk produkt som har vært brukt på sølvtøy og annet i årevis, og vi selv bruker den til absolutt alt. Bare se hvordan det fineste arvegodset pusses her hjemme med vidunderkremen.

 

Sølvpuss til konfirmasjon eller korps?

Konfirmasjon: Har du lysestaker, sølvbestikk, glass som er grå eller servise som har fått litt mange drag med kniven? Fortvil ei, vidunderkremen fikser alt for deg.  Den inneholder kun tre miljøvennlige ingredienser, leire, såpe og litt økologisk duft. Velg mellom frisk sitron eller beroligende lavendel.

Korps? Ja korps. Vi får stadig bilder av blanke trompeter og tubaer, men igjen, ta en test først.


Metode
Skyll gjenstanden: skum så opp vidunderkrem med en fille, svampen som følger med eller en gammel tannbørste. Test på et lite parti under eller på siden av gjenstanden. Gni, skyll svampen med jevne mellomrom så du skyller bort misfargingen og har rent redskap til jobben. Gjør det ferdig, skyll godt og puss den med et rent oppvaskhåndkle.  

Kake igjen? Så står du der og skal rydde opp. Da har vi det beste tipset. Ikke putt sølvbestikket i oppvaskmaskinen, i hvert fall ikke sammen med stål, da blir det gult. Er du sliten, så legg bestikket i en bakebolle (ikke av stål) med et par dråper oppvasksåpe eller stjernesåpe og la det ligge i bløt til dagen etter. Vask det for hånd, gni godt med et rent oppvaskhåndkle. Da blir ikke sølvet gult like fort.

C soaps er en gjeng grønne vaskemidler som lukter himmelsk. Utviklet i Norge og produsert i Vest Europa. Har du hørt om miljøgifter, hormonhermere og andre unødvendige kjemikalier? De har C fjernet, men tilsatt godlukter som er miljømerket økologisk av ecocert. Rommene synger etter en vask med C, og vi tipper du kommer til å nynne litt du også. Forsøk C hjemme, du finner den her, eller i gode butikker over hele landet.