Sjampo og dusjsåpe. Marinerer du badet og deg selv i kjemikalier?

forside sjampo

Vi gjør det alle sammen, kaller problemet noe litt penere og håper ubehaget forsvinner. Men vi tror ikke på å feie hverken kjemikalier eller hormonhermere under teppet. Vi lever av å selge vask, og mener skitten må vises frem, det gjelder også skitne ingredienser, som vi mener burde vært merket som potensielt skadelig.

Hvorfor ble sprøytemidler omdøpt til plantevernmidler? Fordi det høres penere ut. Gjør det dem mindre skadelige? Neppe. Vi følger et lovverk for såpe og vaskemidler utarbeidet for EU og EØS, det gjør at vi må følge tempoet til våre større naboland.

.

Får du god informasjon om sjampo og dusjsåpe?


C følger regelmerket og vi plikter å merke produktene slik vi gjør. Men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre mer. Visste du for eksempel at vi ikke kan skrive en oversettelse av et stoff på norsk på etikettene? Så det er ikke vi som er vanskelige, men du som forbruker som må gå inn på hjemmesiden og sjekke hva du faktisk bruker. Får du god informasjon om sjampo og dusjsåpe? Er du trygg på at det ikke er miljøgifter i dem? Hvis ikke, så spør leverandøren. 


C har forbrukere som spør og graver og det er gøy. La oss ta et eksempel: i vår sjampo:

• Vann: godt rent vann fungerer som et bindemiddel som får smuss og fett til å binde seg til vaskestoffene så de lett kan skylles ut i sluket i dusjen.

• Ammonium Lauryl Sulphate (ALS). et vaskestoff som renser og skummer. Det er trukket ut av bærekraftig dyrket palmeolje, kun 19% av alle produkter solgt benytter seg av denne. Inntil vi finner et bedre alternativ er dette det mildeste og beste vi har funnet, les mer her: https://rspo.org.

• Cocomidopropyl Betaine: et vaskestoff uttrukket fra kokosnøtt som bidrar til å binde alt smuss og fett til produktet og ikke håret. Les mer her: https://www.ewg.org/skindeep/ingredients/701520-cocamidopropyl_betaine.

• Aloe Vera: konsentrert geleuttrekk fra aloe vera planten beroliger hodebunnen og gir et mykt hår.

• Sitronsyre: dette er et uttrekk fra mais, som bidrar til å regulere surheten i sjampoen. pH verdien på C s sjampoer er: 5.0-5.5.

• Sodium Chloride (salt): Vi bruker salt utvunnet i Cheshire i England. Sjøvann varmes opp for å lage en sterk saltløsning, som så tørkes i varmluft. Saltet gjør at sjampoen tykner og får en herlig konsistens. Helt uten unødvendige kjemikalier.

• Sodium Benzoate: dette er et konserveringsmiddel bedre kjent som E211. Dette er saltet av benzoic acid.)