Hvordan lukter gult egentlig?

Vaskemidler fra C soaps

Da idéen til C kom var det fordi jeg er nysgjerrig. Hvorfor må jeg holde pusten når jeg vasker badet? Vi har også mange dufter i serien som er basert på gule blomster. Hvorfor er så mange tidlige blomster nettopp gule? 

Som hestehov, krokus, mimosa, gul lin, forsythia og gule tulipaner. Fordi gult er en farge som tiltrekker seg blikket til insekter og bier, når de våkner til liv etter vinteren. Utover sommeren blir det mer og mer sollys, alt blir lysere og gulere,  og da må blomstene konkurrere om å tiltrekke seg insektene. 

Da får vi flere farger på blomstene, altså som et marked med et større tilbud med ulike fristende varer. Blomsten er faktisk plantenes formeringsorgan, så det er ikke rart vi føler mye med blomster, her er det sterke krefter i sving. 

C soaps oppvasksåpe

C soaps har fire gule dufter til deg

Gult har blitt brukt fra egypternes tid fordi det representerer solen, som er det eldste symbolet for oss mennesker. Den representerer liv og lys, gullet var den foredlede formen av gult og var det nobleste. Men tilbake til gult. Vi er opptatt av den i blomster, fordi blomstene klarer å gjøre to ting, både å være vakre og å lukte godt. Hos C har vi 4 gule dufter til deg, og vit at vi ikke bruker kunstgjødsel eller sprøytemidler i henhold til regelverket for å kalle en duft økologisk. Derfor lukter C best: 

1.appelsinblomst&sitrus: noen minner sitter hardt i og et duftminne fra min grønne ungdom i Frankrike, appelsintrær i blomst iblandet litt grapefrukt.

2. neroli: en cocktail av bitterappelsinblomster, mandel, bergamott, sandeltre, vanilje og tonkabønne? Ja takk. Det lukter sol og optimisme.

3. sitron&ingefær: to av mine favoritter på kjøkkenet, og til bilvasken, og til håndvasken. En topp kombinasjon, frisk og krydret.

4. mimosa: en glad gul type som blomstrer rundt Middelhavet i januar. Den lukter varmt solskinn, litt vanilje, bittermandel, og grønt gress.

 

PS Hvorfor er påsken gul da? Les HER 

Vil du vite mer om ingredienser og bruk? Det finner du HER

Csoaps sitron og ingefær i kurv
Csoaps sitron og ingefær i kurv